pompallier Villa

Verso Architecture + Interiors have been working on different aspects of the renovation of this expansive Ponsonby villa for a number of years. An unintended part of the brief was to balance the client’s differing personal tastes: one being traditional and the other on-trend. The clients’ growing family added another challenge, as the couple transitioned from being busy professionals who predominantly ate out, to requiring the trappings of a family home.

The kitchen is designed to service the needs of the family, with breakfast seating at a small table in front of the island. When the clients entertain, the social focus of the house tends to be the living room which opens to the lawn, so the kitchen needed to also serve as a working space and a display area for food and drinks. The kitchen cabinetry has been finished in white panelling with brass handles and Inres taps, the classic look of which references the history of the home. The splashback, with tiles sourced from Tile Space, provides a glossy, reflective element to the space, in a tone that brings out the variations in the Super White granite benchtop.

One bathroom uses traditional materials such as nickel fittings from Perrin and Rowe and a claw-foot freestanding bathtub, while the European ceramic Subway tiling and the industrial-style plumbing pipe vanities bring the space into a contemporary realm.

The second bathroom, which is used by the family’s two young children, was awarded House & Garden Bathroom of the Year 2019. An overhead border of colourful, jungle-inspired Catherine Martin La Palma wallpaper lends this white tiled space a sense of youthful, yet sophisticated fun, which is added to by the splattered aesthetic of the grain in the Carrara Statuareitto tiled floor.  This is balanced by stand-alone, traditional-look sinks and a lovely claw-footed tub - a necessity when catering to children.  

A door between the basins and their matching, custom-designed mirror cabinets - which feature in both bathrooms - leads to the laundry, which cleverly utilises an unused space under the stairs.

+ BEST BATHROOM

NZ House & Garden Interior of the Year awards 2019 - Best Bathroom 

Words by Camile Khouri

Photos by Anna Rees + Mark Scowen

Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier
Verso Pompallier